• White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
VISUAL CHANGE AGENT

Ont/moet bvba

BE 0841.025.137

+32 495 91 70 96

PartofPD.png

 

LEGO SERIOUS PLAY®

De laatste jaren is de LEGO SERIOUS PLAY methodologie enorm populair geworden binnen professionele organisaties, maar wat is het nu eigenlijk?


De LEGO SERIOUS PLAY methodologie is een gefaciliteerde vergader-, communicatie- en probleemoplosmethode.

Het is naar onze mening een proces dat nooit liegt.

Het wordt als zeer aangenaam ervaren bij groepen die dit toepassen en het zorgt voor tastbaar resultaat.

Benieuwd of de LEGO SERIOUS PLAY methode
iets voor jouw organisatie is?

Hoe gaan we te werk?


Als facilitator leiden we de deelnemers door een reeks van vragen die steeds dieper gaan. Elke deelnemer bouwt zijn eigen model als antwoord op de vragen van de facilitator.

 

Deze 3D-modellen dienen als basis voor groepsdiscussie, kennisdeling, probleemoplossing en besluitvorming. Dankzij het proces van vragen stellen, bouwen, delen en reflecteren kom je tot verbluffende resultaten waar de hele groep aan heeft meegewerkt.

 

Dankzij die samenhorigheid worden nieuwe inzichten sneller gedragen en uitgevoerd. Deze manier van communiceren minimaliseert ook miscommunicatie of misverstanden.

Wanneer zetten we deze tool in?


De LEGO SERIOUS PLAY methodologie wordt gebruikt om innovatie te stimuleren en bedrijfs- en teamprestaties te verbeteren. Je kan het inzetten als je bijvoorbeeld de bedrijfsstrategie wil bepalen, de teamdynamieken wil onderzoeken of nieuwe ideeën wil genereren.

© 2018 The LEGO Group
TRADEMARK
INFO

 

LEGO SERIOUS PLAY®

Toolbox

Na elke sessie met de LEGO SERIOUS PLAY methode  ontwikkelt Visual Change Agent een toolbox. Die toolbox, speciaal op maat van je organisatie, zorgt ervoor dat je ook na de workshop aan de slag gaat en zorgt voor verandering en efficiëntie.